Ελληνικά English
Νικάνδρη

Αξιοθέατα

Περιβάλλον

Δραστηριότητες

Διαμονή

Επικοινωνία

* Εκκλησίες της Νάξου 

************************************************************************************
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

* Η Νάξος γιορτάζει Χριστουγεννιάτικα !  (Προηγούμενη δημοσίευσή μας. Δεκέμβριος 2015)

Η Νάξος ξαναζεί έντονα αυτή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και του Νέου έτους.

Όπως κάθε χρόνο μετά την αναμενόμενη (μετά από την έντονη καλοκαιρινή τουριστική κίνηση) και τη φθινοπωρινή ανάπαυση, η Νάξος ξαναζεί σε έντονο ρυθμό για να γιορτάσει τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και να υποδεχτεί και το νέο έτος.

Η Νάξος είναι πάντα ένας θαυμάσιος προορισμός διακοπών, ανάπαυσης, αλλά και θρησκευτικής ανάτασης και πολιτιστικής, ψυχαγωγικής και αθλητικής δραστηριότητας όλο το χρόνο. Κάποιες χρονικές περιόδους η Νάξος ζει πιο έντονα και είναι ιδανικός προορισμός και για τις διακοπές Χριστουγέννων-Νέου Έτους-Φώτων.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις κατανυκτικές ακολουθίες στους πολλούς ιερούς ναούς του νησιού μας, μπορούν να κάνουν ωραίους περιπάτους και εκδρομές στην ενδοχώρα, να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, το φαγητό τους στις πολλές καφετέριες ή εστιατόρια, να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα του νησιού που στην πλειοψηφία τους λειτουργούν και τους χειμερινούς μήνες και πολλά άλλα κι αν είστε χειμερινός κολυμβητής μπορείτε να κάνετε θαυμάσια θαλάσσια λουτρά.

Η Γέννηση του Κυρίου ευχόμαστε να φέρει ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους και το Νέο Έτος  να είναι έτος χαράς, ελπίδας, αισιοδοξίας και επίτευξης των ευγενών στόχων μας.


Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

***

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ  (2015)

Το "Μαγικό Χωριό" της Νάξου σκορπίζει χαρά σε μικρούς και μεγάλους

* Για άλλη μια φορά κι εφέτος (όπως τα τελευταία χρόνια) ένα πλήθος από ενδιαφέρουσες, ποικίλες και εντυπωσιακές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πόλη της Νάξου και σκορπίζουν χαρά, κέφι, διασκέδαση, αισιοδοξία σε μικρούς κυρίως, αλλά και σε μεγάλους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
* Οι πολυήμερες εκδηλώσεις καλύπτουν το χρονικό διάστημα από 13 έως 30 Δεκεμβρίου 2015. Πραγματοποιούνται κυρίως στο όμορφο χώρο του Άλσους της Έλλης στην πρωτεύουσα του νησιού αλλά και σε άλλα σημεία.
* Στο πρόγραμμα υπάρχουν: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από χορωδία, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακή μουσική και χοροί, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσικές παραστάσεις με έντεχνη και ροκ μουσική, μαγικά πειράματα, δωροεκθέσεις-παζάρι, εξομοιώσεις πτήσεων, εκμάθηση ραδιοεπικοινωνιών, ποδηλατικός περίπατος στην πόλη κ.ά.
* Κύριος φορέας στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών είναι ο πολιτιστικός οργανισμός (που έχει και άλλες αρμοδιότητες) του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη συνοπτική επωνυμία "ΝΟΠΠΑΠΠΑ" και με συνεργάτες πολλούς τοπικούς συλλόγους και ιδιώτες.  
* Με όλες αυτές τις εκδηλώσεις και με πλήθος από άλλες δράσεις συλλόγων και επιχειρήσεων και με τον κατάλληλη επίκαιρη διακόσμηση της πόλης και των χωριών η Νάξος αποδεικνύεται άξια να μας υποδεχτεί, να μας ψυχαγωγήσει και να μας ξεκουράει απομακρύνοντάς μας από την έντονη καθημερινή δραστηριότητα και από τα ποικίλα προβλήματα που μας περιβάλλουν ανανεώνοντας έτσι την ψυχική μας διάθεση και δίνοντας κουράγιο να συνεχίσουμε τις δημιουργικές δραστηριότητές μας και τις προσπάθειές μας για πρόοδο και ανάπτυξη.

***Εορτή Δεκαπενταύγουστου στη Χώρα της Νάξου


Με έντονη θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια και με ιδιαίτερα μεγάλη κοσμοσυρροή γιορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (που αποκαλείται από τον λαό και «Πάσχα του καλοκαιριού») στη Νάξο σε πολλούς φερώνυμους και ενοριακούς Ναούς και σε εξωκκλήσια του νησιού την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 (στη Χώρα, στο Φιλώτι, στην Απείρανθο, Τρίποδες, Γαλήνη, Αγιά και σε πολλούς άλλους Ναούς).
Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Ναό της Παντανάσσης τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν δύο χοροί ιεροψαλτών με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο (στο δεξιό Αναλόγιο) και τον κ. Γιώργο Κρασσά (στο αριστερό). Εντύπωση προκάλεσε το μεγάλο πλήθος ενοριτών, άλλων συμπολιτών και επισκεπτών που συμμετείχαν στον εορτασμό προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Σημειώνουμε με την ευκαιρία ότι εφέτος τις ημέρες του Δεκεπενταύγουστου η Νάξος δέχτηκε σημαντικά πλήθη επισκεπτών που μεταξύ άλλων συνέβαλαν και στο να έχουν σημαντική κίνηση τα καταστήματα της πόλης και άλλων περιοχών και έτσι να κινηθεί αξιόλογα η οικονομία του νησιού.

.