Ελληνικά English
Νικάνδρη

Αξιοθέατα

Περιβάλλον

Δραστηριότητες

Διαμονή

Επικοινωνία

Δραστηριότητες


Στον σύντομο χρόνο της λειτουργίας μας έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικό έργο (παρόλο που η προσπάθειά μας ήταν να συγκροτήσουμε, να οργανώσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία την επιχείρησή μας) εντούτοις είχαμε και μια σειρά από ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δραστηριότητες. Παραθέτουμε μερικές από αυτές τις δραστηριότητές μας.

13 Αυγούστου 2014
Η ομάδα επισκέψεων της ΝΙΚΑΝΔΡΗΣ πραγματοποίησε ενημερωτικό περίπατο-επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό (Ορθοδόξων) και στο παρακείμενο Εκκλησιαστικό Μουσείο, (περιοχή Γρόττας), στο Βυζαντινό Μουσείο Νάξου, στον Μητροπολιτικό Ναό των Καθολικών, στο Πολιτιστικό Κέντρο πρώην Σχολής Ουρσουλινών κλπ. στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.

20 Αυγούστου 2014
Επαναλήφθηκε η επίσκεψη στους ίδιους χώρους (με μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα).

3 Αυγούστου 2014
Διοργανώσαμε Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Γιάννη Λογαρά από τις 3 Αυγούστου 2014 που συνεχίστηκε μέχρι τέλους του έτους 2014 και τις αρχές του 2015 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών.

7 Δεκεμβρίου 2014
Αρχίσαμε τη γνωστοποίηση της δράσης μας και στους Ναξίους των Αθηνών. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014. Εκεί είδαμε τα εκθέματα (ναξιακά κλπ.) του Κυκλαδικού Πολιτισμού (του πρώτου ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού) μεταξύ των οποίων τα παγκοσμίως γνωστά κυκλαιδκά ειδώλια καθώς και το άγαλμα της Νικάνδρης, από την οποία εμπνευστήκαμε την επωνυμία της συνεταιριστικής επιχείρησής μας.