Ελληνικά English
Νικάνδρη

Αξιοθέατα

Περιβάλλον

Δραστηριότητες

Διαμονή

Επικοινωνία

Τρίαθλον “Naxathlon


Θεσμός πλέον για τη Νάξο το Τρίαθλον “Naxathlon” που διεξάγεται κάθε χρόνο στο νησί κι εφέτος συμπλήρωσε την 9η διοργάνωσή του.

Τα προηγούμενα χρόνια γινόταν με αφετηρία και τερματισμό την πόλη της Νάξου. Εφέτος διεξήχθη και πάλι με επιτυχία το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, αλλά σε έναν άλλο χώρο, με επίκεντρο την ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία και αξιόλογο τουριστικό θέρετρο του νησιού την Αγιασσό.  Ένας πειραματισμός που πέτυχε απόλυτα και δείχνει όχι μόνο τις ικανότητες των διοργανωτών και την προσαρμοστικότητά τους σε νέους χώρους, αλλά και τις δυνατότητες του νησιού να διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις σε διαφορετικά και ποικίλα σημεία του.

Ως προς τις συμμετοχές στο Τρίαθλον πάντα σπουδαίες με ικανότατους και διακεκριμένους αθλητές αλλά και με πολλούς άλλους που αγαπούν το άθλημα.

 9ο Naxathlon 2016

Με επιτυχία διεξήχθη κι εφέτος το 9ο «Νάξαθλον» στην Αγιασσό της Νάξου το Σάββατο με συμμετοχή 90 περίπου αθλητών.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν στο τρίαθλο σπριντ, κολύμβηση 750 μ. σε ανοιχτή θάλασσα, ποδηλασία 20 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή και τρέξιμο 5 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή.

Διαβάστε τη σχτετική ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο:

http://www.naxos.gr/gr/naxos/naxathlon-triathlo/article/?aid=2198

Ο πρόεδρος του αθλητικού-πολιτιστικού και κοινωνικού φορέα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Γιάννης Τσολάκης σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης  «που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας των διοργανωτών, των εθελοντών, των αθλητών και των χορηγών που στήριξαν τον θεσμό αυτό»  και εκφράζει ευχαριστίες στους συντελεστές της επιτυχίας και στους χορηγούς των αγώνων.

Στόχος της διοίκησης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, κατά τον κ. Τσολάκη, είναι να εναλλάσσεται κάθε χρόνο ο τόπος διεξαγωγής του Νάξαθλον, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και τόνωση άλλων, πιο δυσπρόσιτων και μη τουριστικών, περιοχών του νησιού.Για περισσότερες  πληροφορίες μεταβείτε στο:

http://www.naxos.gr/gr/naxos/naxathlon-triathlo/article/?aid=2200

 (Σημ.: Όλες οι φωτογραφίες για το άθλημα του "Naxathlon" ελήφθησαν από την ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων http://www.naxos.gr/gr/naxos/naxathlon-triathlo/) και της αφίσας η η της αφίσας από το:  https://www.facebook.com/naxosnoppapppa/photos/gm.1675167766137576/1011102549008947/?type=3&theater του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ)