Νικάνδρη

Αξιοθέατα

Περιβάλλον

Δραστηριότητες

Διαμονή

Επικοινωνία

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πολλές είναι και οι αθλητικές εκδηλώσεις στη Νάξο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αγώνες πρωταθλημάτων τοπικού ή και ενίοτε πανελλήνιου ενδιαφέροντος στο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϋ και αγώνες στο στίβο, αγώνες τρίαθλου, ανώμαλου δρόμου κλπ. Στη Νάξο με κύριο φορέα τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αλλά και αθλητές, προπονητές και εθελοντές βοηθούς διεξάγονται με υποδειγματικό τρόπο αθλητικές διοργανώσεις πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, κυρίως στον στίβο, στο τρίαθλο κλπ.

Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου Οκτωβρίου 2016
Για τον μήνα Οκτώβριο, ξεχωρίζουν οι σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, που στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βρίσκουν τις.....ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και την ανάλογη γεωγραφική μορφολογία, για την άψογη διεξαγωγή τους, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 


4th Naxos Mountain Bike Race,  October 23, 2016
Σαγκρί-ναός Δήμητρας 28-10-2016       

Γενικά: Μια μορφή αθλητικής δραστηριότητας είναι και οι ποδηλατοδρομίες. Ήδη έχει δημιουργηθεί στη Νάξο ποδηλατικός όμιλος που διοργανώνει και ποδηλατικές διαδρομές.

Εφέτος στις 23 Οκτωβρίου διοργανώνει τον 4ο ορεινό ποδηλατικό αγώνα στην περιοχή του Σαγκρίου και του εκεί αρχαίου ναού της Δήμητρας συνδυάζοντας συγχρόνως και το πολιτιστικό στοιχείο στη δράση του. Έτσι το νησί έχει και αυτή την ενδιαφέρουσα μορφή δράσης.      Διαβάστε περισσότερα
 Σε ένα εξαίρετο αθλητικό χώρο που δημιούργησε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γιάννης Ζευγώλης δίνεται η ευκαιρία σε άνδρες γυναίκες, παιδιά όχι μόνο από τη Νάξο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και της αλλοδαπής να εξασκήσουν αυτό το ωραίο άθλημα: την αντισφαίριση, το γνωστό πιο πολύ -ως όρο- "τέννις". Άλλο ένα απόκτημα της Νάξου. Μια μεγάλη συμβολή στην αθλητική ιδέα και πράξη, αλλά και μια σπουδαία πτυχή προόδου της Νάξου, στον τομέα του πολιτιστικού και εναλλακτικού τουρισμού.
                                                 Διαβάστε περισσότερα εδώ


Τρίαθλον  
Θεσμός πλέον για τη Νάξο το Τρίαθλον “Naxathlon” που διεξάγεται κάθε χρόνο στο νησί κι εφέτος συμπλήρωσε την 9η διοργάνωσή του. Τα προηγούμενα χρόνια γινόταν με αφετηρία και τερματισμό την πόλη της Νάξου. Εφέτος διεξήχθη και πάλι με επιτυχία το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, αλλά σε έναν άλλο χώρο, με επίκεντρο την ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία και αξιόλογο τουριστικό θέρετρο του νησιού την Αγιασσό. Διαβάστε περισσότερα εδώ